Czakó Gábor

„Az emberek minél többet kapnak, annál követelőzőbbek, és annál nekivadultabban üvöltik: még! még! És ha megkapják, azon nyomban csömör szikkasztja a torkukat, keveslik, sőt szégyellik, amit elfogadtak, hogy akár egy pillanatig is vágytak olyasmire, ami ennyire …brr. Nincs annyi pénz a föld kerekén, amennyit elégnek találnának, és nincs annyi hús, nincs annyi nő, nincs annyi bor, nincs annyi hatalom, amennyivel beérnék.”

„–Mitől törekszik a véglény, növénnyé, hüllővé válni, aztán madárrá, emlőssé? Miért nem járható ez az út fordítva? Mitől törekszik az ember? Hogyan különböztet meg jót a rossztól, helyeset a helytelentől? Mitől van fölfelé és lefelé? Honnan a lelkiismeret, és miből ered az apák anyák intelme? A vágy, hogy jók legyünk?  Hogy az országban igazság uralkodjék? Hogy szeret és béke?„Dr. Botlik József történész, ny. egyetemi docens (Pázmány Péter Katolikus Egyetem) tart előadást 2013. november 28-án, csütörtök este 18 órakor Vasváron a Nagy Gáspár Kulturális Központban.

Az előadás címe: A Rongyos Gárda 

A köszöntőt Dr. Gyurácz Ferenc, a Vasi Szemle főszerkesztője és a Magyar Nyugat Könykiadó vezetője mondja.

A rendezvényen kedvezményesen vásárolhatók meg a szerző Magyar Nyugat Könyvkiadónál megjelent művei és a kiadó más kiadványai.

Belépés ingyenes, adományokat elfogadunk.


Dr. Botlik József történész, ny. egyetemi docens (Pázmány Péter Katolikus Egyetem) és Dr. Makkai Béla történész, tanszékvezető egyetemi docens (Károli Gáspár Református Egyetem) tart előadást 2013. május 28-án, kedd este 18 órakor Vasváron a Nagy Gáspár Kulturális Központban.

Az előadás címe: A perem-magyarok, mint magyar sorstükör (Az őrvidéki, a szlavóniai, boszniai, ó-romániai és bukovinai magyarok sorsa)

A rendezvényen kedvezményesen vásárolhatók meg a szerzők Magyar Nyugat Könyvkiadónál megjelent művei és a kiadó más kiadványai.

Belépés ingyenes, adományokat elfogadunk. Letölthető szórólap.


A domonkos rend 2016-ban ünnepli alapításának 800. évfordulóját. A jubileumra készülve a Domonkos Kolostor Alapítvány szervezésében konferencia és műhelybeszélgetés keretében veszik számba az elmúlt évek eredményeit és vázolják fel egy ünnepi programsorozat főbb pontjait.
A konferencia Vasváron, a Domonkos Rendtörténeti Gyűjteményben kerül megrendezésre 2013. május 23-24-én. A részletes program megtekinthető és letölthető a Domonkos Rendtörténeti Gyűjtemény honlapján.

A program megvalósítását támogatja a Lakitelek Népfőiskola.


2013. április 18-án, csütörtök este 18 órakor Bernád Ilona tart vetített képes előadást.

Előadásának címe: Isteni folyamat (Gyermekáldás, bábaság a magyar néphagyományban)

Az előadás helyszíne: Vasvár, Békeház (Kossuth L. u. 10.)

Az előadás után Bernád Ilona könyveiből vásárolni lehet a helyszínen.

A belépés ingyenes.2013. március 19-én este 6 órakor a Nagy Gáspár Kulturális Központ Tretter-termében Németh Zsolt, a fizika tudomány  kandidátusa tart vetített képes előadást a csíksomlyói Salvator-kápolnáról. Az előadás után az előadó e témában írott könyve megvásárolható.

A kötetet a B.K.L. Kiadó adta ki. Az előadás támogatója a Nagy Gáspár Kulturális Központ.

Belépődíj: 500 Ft, népfőiskolai tagoknak és diákoknak ingyenes.


A könyv hátlapszövege:

Németh Zsolt
Fénytemplom a Kis-Somlyón. A csíksomlyói Salvator-kápolna titka

A Salvator-kápolna Csíksomlyó legrégebbi fennálló épülete, hosszú évszázadok óta a zarándoklatok célpontja, a terület spirituális szíve.


Támogatók

 

Vasvár Város Önkormányzata
 
Nagy Gáspár Kulturális Központ
 

Galambos István

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Ajánló

Búzaszem – film

Magyar Nyugat Könyvkiadó

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés