November 24-én 18 órakor Molnár V. József tart előadást a vasvári Zarándokszálláson Trianon és Horthy kormányzásának mitikus előzményei címmel.

Meglepetéssel is készülünk. Az előadó idén töltötte be 80. születésnapját. Ebből az alkalomból a "Sok születésnapokat" dalt fogjuk énekelni. Kérjük, minél többen csatlakozzatok!

A dal szövege megtalálható itt:
http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/46813/nepdalok/sok-szuletes-napokat-zeneszoveg.html

Ugyanitt meghallgatható a Kalamajka előadásában.

A belépés díjtalan, az együttlét vidámítására elfogadunk süteményt valamint jókedvre derítő nedűket is. Szándékunk szerint ezeket helyben a köz javára felkínáljuk.

Kérjük, ha lehetséges, jöjjetek az alkalomhoz illő ruhában! Kifejezetten NEM TILTOTT az olyan ruha, mely magyarságunkra emlékeztet.

Új menüpont található honlapunkon, Hegyháti keresztek címmel. Itt találhatók a Hegyháti keresztek c. kiállításhoz készített képekkel kapcsolatos hírek, leírások. A kiállításból szerény ízelítőt lehet nézegetni a Képgalériában.

A kiemelkedő műemléki értékű vasvári domonkos kolostor épületének rehabilitációja egy módszeres múzeumfejlesztéssel indult meg. A korábbi helytörténeti gyűjtemény körül egy új, elsősorban diákoknak szóló középkori megyetörténeti kiállítás és egy új egyházi gyűjtemény, a Domonkos Rendtörténeti Gyűjtemény jött létre.

Németh Zsolt elmaradt áprilisi előadását május 5-én (szerdán) este 6 órakor tartja meg a Nagy Gáspár Kulturális Központban. Az előadás címe változatlanul: A Képes Krónika útmutatásai közös utunkhoz és küzdelmeinkhez

Támogatók

 

Vasvár Város Önkormányzata
 
Nagy Gáspár Kulturális Központ
 

Galambos István

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Ajánló

Búzaszem – film

Magyar Nyugat Könyvkiadó

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés